Osaamistani ovat:
Valmistuin toukokuussa 2011 filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopiston puheviestinnästä ja nyt työskentelen tietohallinnon kouluttajana. Puheviestinnän opiskelussa keskityin työyhteisön kehittämiseen ja johtamiseen sekä teknologiavälitteiseen viestintään. Puheviestinnän lisäksi opiskelin mediatutkimusta, kasvatustiedettä ja tietojenkäsittelytiedettä sekä hajakursseja sosiaalisista tieteistä. Katso opintosuoritusotettani
Olen nykyisessä työssäni kouluttanut, kehittänyt ja ylläpitänyt. Tittelini on vieläkin kouluttaja vaikka työnkuvani on monipuolistunut kehityksen ja ylläpidon suuntaan. Koulutuksen saralla vahvuuteni ovat etenkin positiivisessa ja helposti ymmärrettävässä esitystavassa. Käytän luontevasti Power Pointtia sekä muita apuvälineitä. En hämmenny vähästä ja saan tarvittaessa muutosvastarinnankin vähentymään. Kun työtehtäväni ovat monipuolistuneet, vahvuuteni töiden dokumentoinnista on päässeet loistamaan. Kestän myös paineita ja saan pidettyä langat käsissäni, vaikka lankoja olisi useita. Tässä minua auttaa nykyaikaisten toimistosovelluksien menestyksellinen käyttäminen.
Aiemmin kokemukseni on karttunut asiakaspalvelu ja myyntityössä. Myyntityössä pidin etenkin siitä, kun löysin asiakkaalle parhaan mahdollisen ratkaisun hänen tarpeeseensa.
Osaan tehdä niin laadullista tutkimusta, esim. haastattelututkimuksia, kuin myös määrällistä tutkimusta, esim. kyselytutkimus. Olen tehnyt laajimmat tutkielmani määrällisinä tutkimuksina, kun taas pienemmissä kurssitöissä olen käyttänyt laadullisia tutkimusmenetelmiä.
Minulla on valmiudet järjestää koulutusta ja konsultointia mediakasvatuksesta, sosiaalisesta mediasta ja laajemmin viestintäteknologiasta, työyhteisöjen kehittämisestä, esimies- ja alaistaidoista sekä työpaikkakiusaamisesta. Muistakin viestinnällisistä asioista voin järjestää koulutusta, mutta tällöin tarvitsen enemmän resursseja valmisteluun. Olen aiemmin ollut projekteissa, joissa perehdyimme esimies- ja alaistaitoihin sekä työyhteisön kehittämiseen.
Olen etenkin opinnäytteissäni erikoistunut teknologiavälitteiseen viestintään, johon myös sosiaalinen media kuluu. Pro gradussani lähdin kartoittamaan sosiaalisen median alakategoriaa eli verkkoyhteisöpalveluita, joita ovat esimerkiksi Facebook ja IRC-Galleria. Gradussani vielä keskityin verkkoyhteisöpalveluiden mobiiliin käyttöön eli älypuhelimella tapahtuvaan verkkoyhteisöpalvelujen käyttämiseen.
Teknologiataitoni eivät ylipäätään rajoitu laitteisiin, ohjelmiin ja sovelluksiin. Minulla on myös teoreettista pohjaa selittää viestitäteknologian käyttöä ja käyttötarkoituksia. Osaamiseni ei edes rajoitu tietokoneeseen, vaan olen syventynyt myös mobiiliin viestintää. Tämän lisäksi minulla on ohjelmallisestikin laajat taidot. Käytän rutiininomaisesti OS X (10.5), Windows (xp ja 7), Symbian s60, Android (2.3) ja MeeGo (Harmattan) käyttöjärjestelmiä. Olen myös käyttänyt Linuxia ja UNIXia. Office-ohjelmistot, sekä Microsoftin että avoimen lähdekoodin, ovat tuttuja. Muita mainitsemisen arvoisia ohjelmistoja ovat Adoben Photoshop ja Premier pro. Olen käyttänyt kotisivujen tekemiseen tarkoitettuja tekstipohjaisista ohjelmistoja, kuten HTML-Kitiä ja Smultronia, joilla tämäkin sivusto on tehty. Näiden lisäksi olen käyttänyt tutkimustulosten analyysissä SPSS-ohjelmaa.
Olen kiinnostunut teknologiasta ja ajattelumaailmani on looginen, joten opin erittäin helposti käyttämään uusia ohjelmia.
Suomi on äidinkieleni. Englannin ymmärtämiseni on erinomainen, puhuminen ja kirjallinen käyttö ovat kumpikin kiitettäviä. Tästä esimerkkinä: olen ollut vaihto-opiskelijana ja lähes kaikki graduni lähdekirjallisuus on englanniksi. Olen suorittanut tutkintoon kuuluvan ruotsin tyydyttävästi ja tulen toimeen ruotsin kielen taidollani.
Pauli Rekola 30.9.2012